Aftellen, niet afschieten

De week vloog weer voorbij. Na de lange herfstvakantie kwamen we met een pak vol ideeën terug naar de klas.

In de praatrondes werd er verteld over het bos, over schieten en jagers in de buurt. Op welke dieren jagen ze? Wat is een fazant? Wat zijn stropers? Boeiende gesprekken waar we nieuwe dingen van opsteken. Zoals de mannetjesfazant is kleurig omdat hij de vrouwtjes wil lokken om te paren, de vrouwtjesfazant is bruin en onopvallend omdat ze zich moet kunnen verstoppen als ze broedt en op haar jongen past. “Help mij, help mij uit de nood, want de jager schiet mij dood”, zongen we dus voor hen op het forum.

Het aftellen naar de komst van Sint is ook begonnen. Abel stelde voor om een aftelkalender te maken met zijn gevonden stok. Er waren veel enthousiaste klasgenoten om daaraan mee te werken. Dat was snel klaar, dus nu aftellen maar!

 

Veel kinderen gingen in de vakantie wandelen en naar het bos. Timon deed er nadien nog wat meer mee. Hij maakte een ‘Herbarium’ met hulp van mama.  Meteen  waren er enkele kinderen  die  mee wilden  helpen.  Douwe, Timon en Tristan vonden een heel speciaal blad, nog nooit van gehoord. We vonden het niet in de boeken, de kaartjes of de onderzoeksfiches.

We probeerden het te vinden via een app (ObsIdentify). De foto en naam ervan volgt nog.  Ook benieuwd?

 

 

Een groepje van de klas kreeg het idee om een ‘corona’-veilige winkel te maken, met handgel en al. Nog meer tellen dus, maar met geld nu!

     

Er werd door Ebe, Simone en Noomi ijverig gewerkt aan de halve tekeningen voor de tentoonstelling in het asielcentrum. Klein misverstandje van waar de andere helft kwam, maar dat wordt opgelost ;-)

 

Na een drukke en boeiende periode werden de portfolio’s besproken en uitgedeeld. TOPPERS!

Dikke verdiend allemaal, die plezante vrije werktijd.

Recent Posts
Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search