Groene en rode ontdekkingen

Vorige week bracht Tristan uit zijn tuin een heus stuk boomschors mee. Daar zaten pissebedden in en ander kleine diertjes. We wilden met de klas dus op zoek naar bomen en andere diertjes in de natuur. We namen onze onderzoeksfiches van bomen, bladeren en insecten mee en ontdekten zo van alles het bos van onze buurman : paddenstoelen, heel veel lege slakkenhuisjes, eikels en dopjes, noten, mooi gekleurde herfstbladeren… Door dat enthousiasme deden er dan ook nog veel kinderen van onze klas mee aan de herfstwandeling (vestenwandeling) tijdens de werkwinkel afgelopen maandag.

Jasmijn ontdekte een piepkleine parasolpaddenstoel.      

 

 

 

Terwijl we leerden dat gewervelde dieren onderverdeeld worden in verschillende groepen en we dit onderwerp als laatste nog afronden voor het krantje, bracht Nina nog een boek mee over een groep uit de zoogdierenklasse : ‘de katachtigen’. Zaineb, Nina en Noomi zochten op welke soorten katten er zoal bestaan.

    

En voor wie het nog niet opgemerkt had. De lucht was dinsdagochtend heel rood. Sommige kinderen dachten dat dit het noorderlicht was. Toch even nagaan of dit klopte. Julia deed er een onderzoek over. Best ingewikkeld, maar ze kon dit uitstekend uitleggen aan de klas na een filmpje en een tekening ervan te maken op het bord met Iris. Door de bosbranden is er meer stof in de atmosfeer. Hoe meer blauw licht er door het stof verstrooid wordt, hoe roder de lucht. 

    

Er werd ook weer heel hard gewerkt aan de bundels rekenen en taal. Dus welverdiende tijd over om ook nog te kleien, te bouwen met Kapla, te spelen met Playmobil, te knutselen en te tekenen voor Halloween. Echt top!

   

Recent Posts
Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search