Na een technisch probleempje (en wat uitstelgedrag), nog eens een update!

Alle TintelTijden sinds de laatste blogpost met foto’s van onze klas op een rijtje:

28/11/2019

Maandag kwam Goedele langs om een tekstbespreking te doen met de kinderen van het 2de. De tekst van Fien werd uitgebreid besproken, wat was ze fier! Er werden woorden gelegd met letterkoekjes en nieuwe klanken geleerd. Het eerste begon te rekenen tot 8 en het tweede kan nu ook al cijferend aftrekken tot 40, niet simpel. Verder deden we nog heel veel andere dingen. Nell leerde ons mijters knutselen en Lieze werkte haar eerste vrije tekst af. Gus vertelde over de vuursalamander en we maakten er een dorp voor. We bouwden een kleine poppenkast en knutselden poppetjes. Er werd een aftelkalender gemaakt voor de maand december, want er staat nog vanalles op de planning en enkele kinderen bouwden het sintpaleis met kapla. Ook maakten we onze lijst voor de Sint, benieuwd wat hij volgende week zal brengen. Morgen (verrassing!) een Sintlied op het forum

5/12/2019

Wat een feestweek! Vorige week vrijdag vierden we de verjaardag van Janne en maandag waren Ryan en Lena aan de beurt. Zij zijn op precies dezelfde dag geboren. Dinsdag was het dan eindelijk zo ver, Sinterklaas kwam langs met maar liefst 6 Pieten. Hij bracht heel wat leuke cadeautjes mee: een gezelschapsspel, puzzels, knutselgerief en een onderzoeksloep. Vandaag waren er werkwinkels en 2 ervan gingen door in het woon-zorgcentrum Ter Bogaerde, waar we kennismaakten met enkele mensen met een handicap. Er werden spelletjes gespeeld en kerstballen geknutseld. De tijd vliegt voorbij, volgende week blijven we overnachten op school en voor we het weten, staat de kerstvakantie voor de deur. Margo bracht al enkele kerstballen mee, volgende week zetten we dus onze kerstboom op in de klas.

19/12/2019

Vorige week donderdag bleven we overnachten op school. We gingen overdag naar de winkel, maakten spaghetti en konden ’s avonds heerlijk smullen. Na nog wat spelen en een schimmenspel was het bedtijd. Iedereen sliep als een roosje en vrijdag moest natuurlijk alles opgeruimd worden. Bedankt voor alle hulp!

Deze week was er eentje van alles afwerken en herhalingen. Er werden teksten geschreven voor de krant, herhalingsbundels gemaakt voor rekenen, onderzoeken over het lichaam en de appel afgewerkt en veel geknutseld voor Kerstmis.  Onze kerstboom is dan ook prachtig! Woensdag vierden we de laatste verjaardag van 2019, Margo werd 6 jaar. Morgen een kerstfeestje. Best spannend, want iedereen heeft voor iemand een pakje gemaakt. En dan is het tijd voor een welverdiende kerstvakantie. Fijne feesten!

9/1/2020

We zijn 2020 goed gestart in de klas! Werken, liedjes zingen, onderzoekjes over de 2de wereldoorlog en baby’s, buiten spelletjes spelen, teksten schrijven, Lieze haar verjaardag vieren en voor de eerste keer dit schooljaar zwemmen. De week vloog voorbij. Morgen mogen we naar het toneel en krijgen jullie allemaal nog nieuwjaarswensen op het forum.

23/1/2020

Vorige week hadden we 2 verjaardagen op 1 dag te vieren. Miguel en Emrys werden samen 16 jaar, joepie! We hebben kunnen smullen van taart en wafels. Natuurlijk werd er ook hard gewerkt. De kinderen van het 1ste schrijven nu letters die tot aan de luslijn komen en rekenen tot 10. De kinderen van het 2de hebben hard geoefend op hoofdrekenen en schreven vrije teksten. Bij die teksten horen tegenwoordig prachtige drukwerken. Ze hebben de smaak te pakken! Ook wordt er ondertussen gewerkt aan onderzoeken over baby’s in de buik, de 2de wereldoorlog en de regenworm. Dinsdag waren er werkwinkels, vandaag gingen we alweer zwemmen en morgen zingen we erop los tijdens het forum. Wat vliegt de tijd als we zoveel leuke dingen te doen hebben!

Tot volgende week!

Recent Posts
Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search