Tijdens week 2 was het eerste onderzoek een feit!

Na een onderzoek over het koningshuis, zullen Fien en Milou ons morgen hopelijk alles weten te vertellen. Ze hadden echter nog 1 vraag waar niemand ons tot nu toe een antwoord op kon geven: ‘Heeft de koning huisdieren?’ We vragen het hem zelf in een brief. Die kan hopelijk morgen de post op.

De kinderen van het eerste leerjaar leerden deze week de ‘e’ en de ‘ee’. Ook maakten ze hun eerste rekenbundels aan de hand van een praatplaat. De kinderen van het tweede leerjaar herhaalden nog wat van vorig jaar en leerden de ‘E’ en de ‘F’ als hoofdletter.

Maandag deden we hoekenwerk rond Cambodja: voetballen met pluimpjes, elastiekspringen, armbandjes maken, met stoepkrijt woorden schrijven in Khmer en

Dinsdag werden de eerste zinnige zinnen geschreven en woensdag de eerste vrije teksten. Ze gingen vaak over de begrafenis van de mama van Danse. Iedereen leeft mee.

Vandaag trokken we erop uit. De kinderen van het eerste zochten de letters ‘i’, ‘u’, ‘e’ en ‘ee’ in Zoutleeuw en die van het tweede gingen op huisnummerwandeling. Hoe zit dat nu met die even en oneven getallen?

Morgen doen we een rekenonderzoek over zandlopers. Alle zandlopers die mee naar de klas komen worden van snel naar traag gezet en er zal dus veel geteld worden.

Recent Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search