Allemaal pret

We werken nog even verder aan teksten en tekeningen over de dieren in de dierentuin. Hier al een glimp over wat jullie van ons klaskrantje mogen verwachten binnenkort.

Vrije tekst Thirza                                                          Vrije tekst Abel           

Tussendoor worden er ook veel tekenplaten zelf ontworpen. De kleuters vinden het ook plezant om die in te kleuren. Bedankt, klas Koen, dat we mee smoutebollen mochten smullen!                                  

      

Onderzoek van Thirza en Uma

Wist je dat vuurwantsen nuttige insecten zijn? Ze eten dode dieren en ruimen zo de tuin op. Je ziet ze vaak op elkaar zitten omdat ze wel een week lang paren.

    vrije tekst Uma

Plet-pret voor de circusles…

Schilderwerk van Julia                                        

          

De waterpomp bij Uma stond bijna in brand thuis. Het stonk en er was rook. Toen sprong ook het licht uit. Hoe kan dat nu? We leerden dat dit kwam door de elektriciteit. De zekeringen springen dan af. Gelukkig maar! We gingen eens kijken bij de grote elektriciteitskast op school om te weten te komen wat zo’n ‘zekering’ is. In de grote kast op school zijn er wel 34 grote knoppen en een hoofdschakelaar. Op de kast staat een bliksem in een gele driehoek. Dat betekent gevaar voor elektriciteit, … afblijven dus!

En morgen op het forum hoor je wat er met de dromedaris gebeurde.

Recent Posts
Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search