Een week vol leren en plezier!

We laten ons onderdompelen in een wereld van klanken die we omzetten in letters. Zo kent het eerste nu al de letters i, u, e, ee, s, r, eu en uu. We schrijven al dicteetjes alsof het nooit anders was. En met wat een prachtige gevormde letters 👌 daar kan je alleen maar trots op zijn!

We speelden de voorbije week een estafette-splitsspel met het tweede buiten, het eerste speelde een spel rond de splitsingen tot vijf. Wat werd dat erg gesmaakt! Rennen, tellen, rennen,… niks zo leuk als een combinatie van leren en bewegen.

We gingen ook naar de bib en kozen enkele leuke boekjes. Janne ging meteen aan de slag en oefende om wat voor te lezen. Dat deed ze onder andere wanneer we samen even naar het park gingen. Super! We speelden er in het spinnenweb maar vonden er ook eigenaardige, stekelige dingen. We deelden het in groepjes per soort, die tamme en wilde kastanjes. We proefden van de tamme en vonden ook enkele walnoten. Dank u, herfst! 🍁


Wanneer er tijd over schoot werkten we verder aan het onderzoek van vliegtuigen. Die is nu echt bijna af. Het verloopt allemaal wat langzamer dan voorzien.
Het tweede leerde ondertussen over ‘ng en nk’ en ‘meervouden op -en’. Ze tellen de pannen van het dak tot 20, met brug. Daar gaan we komende week nog een weekje met verder.
Je zou het bijna niet geloven maar er worden zelfs nog vrije teksten afgewerkt tussendoor. Die teksten verschijnen volgende week op onze blog. Benieuwd? Kom dan zeker af en toe een kijkje nemen…
Fijn weekend 🌳🍃🍂🌝

Recent Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search