Meet, meetlat, meter!

De week begon met een dagje rust. Wat was dat welgekomen na zo een mooie editie van de ODD en Tintelfest. Al misten we nog volk, veel meer volk! Volgend jaar met z’n allen aanwezig op 1 van de gezelligste momenten op het jaar!
Dinsdag mochten we in de Passant naar een voorstelling van de Technopolis gaan kijken. We leerden er iets over vloeistoffen, vaste stoffen en gassen. Er vonden wat explosies plaats enzo…
Mathieu en Lars, Freek en Dexter presenteerden hun onderzoek maar bleken toch nog wat meer nood te hebben aan inoefening.
Janne staat ook in de Flair, samen met haar mama. Moeders en dochters die op elkaar lijken was het thema… missie geslaagd!
Vandaag was ons Lobke jarig, 7 jaar is ze geworden. En wat een heerlijk gezonde traktatie! Het leek wel alsof het binnen een paar tellen allemaal opgesmuld was.
We ontdekten vandaag ook wat ‘1 meter’ is. Dat bracht wel enkele grappige taferelen.
“Zoek een voorwerp waarmee je de afstand van de ene naar de andere basketbalpaal kan meten”. Sommigen pakten het groots aan, anderen eerder klein ☺ maar allemaal volhardend naar het resultaat!
We vergeleken de gebruikte voorwerpen, rangschikte ze van klein naar groot. Dat deden we ook met onszelf… en uiteindelijk, kwamen we tot het gebruik van een echte meter. Want… hoe lang was de afstand nu echt? Aan 6 lange takken of 313 plakbandstukjes, daar wisten we nog niet veel mee.
24 meter dus… gelukt!
Morgen werken we ons weekwerk nog wat verder af en zingen we hopelijk een liedje op het forum.

Recent Posts
Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search