onze 1e schoolweek

Wat een toffe, vrolijke bende is onze klasgroep!         

We maakten kennis met nieuwe klasgenootjes en kinderen van het 2e maakten de eerstejaars wegwijs in onze klas en legden klasafspraken uit. Echt goeie helpers, die meisjes.

Voor het jaarthema ‘tous ensemble’ werkte ieder om beurt in het ‘kunstkot’ bij Ragna om een houten plaatje te versieren. Ook het lied hierover leerden we met Lore erbij.

We ontdekten de bouwhoek, de knutsel -en schildershoek, de leeshoek, oefenden reken -en taalspelletjes op computer. Onze naamkaartjes zijn al klaar en de verjaardagkalender ook bijna. We schreven en stempelden een woord bij een zin in ons zinnig dagboek. De rekenspelletjes waren plezant om wat sommen op te frissen en te tellen. Het 1e leerde al een eerste klank en schreef de letter ‘i’. Dat was even oefenen met het schrijfpotlood. Heel straf hoe lang die eerstes bij de instructie al zo lang konden opletten en werken. Voor het 2e zijn de hoofdletters dan weer nieuw.

In de vakantie zijn we samen veel melktanden verloren. We hebben eens geturfd en geteld hoeveel melktanden we met de hele klas al kwijt zijn : 39! Maar die van Simone moeten we er nog bijtellen, want zij was ziek deze week. Snel weer beter, Simone.

 

Mien en Julia werken al aan een onderzoekje. Binnenkort meer daarover.

In de circusles met Joost speelden we ‘hoepel op’ ;-)

Hopelijk wordt het nog wat beter weer volgende week om meer les en activiteiten buiten te kunnen doen.

Recent Posts
Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search