week 19-23 april

Dag allemaal,

Eindelijk is het zo ver! Het eerste blogberichtje van klas Margaux staat online.

Wij hebben deze week een fantastische week gehad. Het zonnetje was regelmatig aanwezig waardoor we veel van onze tijd buiten hebben doorgebracht.

We startten onze week met het maken van een grote spandoek zodat we goed kunnen supporteren voor de voetbalmatchen. kleine herinnering: vrijdag 30 april streamen we de finale.

Deze week zijn we ook gestart met het buiten lezen. We proberen elke dag een kwartiertje naar buiten te gaan om per 2 te lezen.

In onze namiddagen genoten we ook van de buitenlucht.
We namen onze onderzoekjes mee naar buiten. Jasmijn en Femke ontdekten dat de grootste octopus (reuzenkraak) ongeveer 4,9 meter lang is. De grootste reuzenkraak ooit gevangen was zelfs 9 meter lang en woog 272 kilo.

De jongens gingen opzoek naar insecten op onze speelplaats. Wat vonden ze er veel!!!
Vrijdag werden de meisjes geïnspireerd door de jongens. Zij gingen ook op insectenzoektocht en vonden zelfs een tamme vuurwants.

Nina, Douwe en Emile gingen aan de slag met de kapla. Ze maakten een mooie robot en een raket. Een mooie aanzet voor onze raketten die we volgende week gaan bouwen. Als jullie plastic flessen thuis hebben liggen, mogen jullie ze meegeven met jullie kids. Let er wel op dat de dop van normale grote is. Flessen met een grotere dop (zoals sommige fruitsapflessen) kunnen we niet gebruiken.

 

We sloten onze week af met een lekkere traktatie van Jasmijn. Wat waren de ijsjes lekker!

Geniet van jullie weekend!
Tot snel!
Klas Margaux

 

Recent Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contacteer ons

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search